Treenit tauolla, kuten kaikilla

Kaikki yhteistreenit on nyt meillä tauolla, kuten kaikilla muillakin. Myös salilla käyminen on tauolla, joten aikaa riittää Jäynän kanssa touhailuun 🙂

Etätyö

Etätyökaveri

Hankin itselleni juoksuvyön, että voin juosta Jäynän kanssa muuallakin kun jossain perämetsillä. Siis kun aluksi käytiin hölkkäilemässä aina niin, että Jäynä sai juosta vapaana. Noh, parin lenkin jälken Jäynä yllättäen keksi, että tässähän voisi vetää sillä tavalla tasaisesti. Aluksi se jolkotteli vaan mukana, eikä oikein tajunnut sitä vetämistä. Mutta kun se sitten tajusikin, piti hankkia kunnolliset vetovaljaat Jäynälle myös. Ei olla päästy juoksemaan vielä kovin montaa kertaa, mutta varusteet on nyt ainakin kunnossa 🙂 Kunhan tuo satanut lumi ja jää tuosta taas kaikkoaa, niin jatkamme uusien ennätysten metsästystä, koska mun juoksuharrastus on erittäin alussa vielä. Kun lähtötaso on melkein nollassa, niin suunta on vain ylöspäin.

XXL

Valjasostoksilla

Tottishommissa olen yrittänyt pitää löytynyttä intoa yllä sellaisella säännöllä, että iltaruokaa ei saa antaa ruokakiposta, vaan se pitää antaa treeninameina. Olen myös kirjoittanut itselleni aina pariksi viikoksi listan treenattavista jutuista, että ei voi käyttää sitä tekosyytä, että ei oikein keksi mitä pitäisi tehdä. Nyt on jumpattu kaukokäskyjen asentojenvaihtoja niin, että takajalat ei liiku. Aika paljon vielä autan Jäynää, mutta edistystä on selvästi tapahtunut. Toinen helppo juttu on ollut se, kun lähden Jäynän sivulta ja kun palaan siihen. Jäynä on ollut niissä tilanteissa vähän rauhaton, etenkin siinä kun palaan viereen. Eipä ole enää 🙂 Tai ei ollut ainakaan pari iltaa sitten. Laiskoina iltoina on tehty edes pidempi paikkamakuu. Ja sitten on tietysti semmonen takaportti, että on jos on treenattu jo päivällä jotain, vaikka jälkeä, niin saa sittenkin antaa iltaruuan kiposta 😀 Että vähän tulee kyllä käytettyä tekosyitä, mutta on nyt kuitenkin treenattu edes jotain, mikä meidän tilanteessa on askel oikeaan suuntaan.

NoseWork-juttuja yritin myös tehdä, mutta totesin, että varusteeni ovat hieman puutteelliset. Pitäisi nyt askarrella joku teline purkeille tai keksiä jotain muuta. Jäynä ja etenkin minä turhauduimme vähän turhan nopeasti, kun vesilasit vieri pitkin lattioita ja muovirasiat meni edellä, jos niitä vähänkin koski.

Jälkeä olemme tehneet myös jonkin verran. Ja olemme taas tilanteessa, että homma ei oikein suju. En vaan ole vieläkään saanut kiinni siitä, että mitä teen väärin. Ehkä teen liian tylsiä treenejä tai jotain. Jäynä osaa edelleen jäljestää todella hyvin, mutta se ei vaan jaksa/halua keskittyä jälkeen pitkiä pätkiä kerrallaan. Toisaalta se löytää sieltä jäljeltä jopa pienet kolikot metsässä ja toisinaan hukkaa helpon jäljen ilman mitään selkeää syytä. Olen ajatellut, että ehkä se vapaana jäljestäminen on opettanut Jäynän roiskimaan vähän liikaa. Että ei nyt olla tehty sitä hetkeen, eikä varmaan tehdäkään. Yritämme tehdä nyt vaan erilaisia treenejä ja haarukoida, että mikä se asia on, joka on ongelman ydin. Eiköhän se jälleen kerran löydy sieltä minun päästä liinaa. Turhauttavaa joka tapauksessa, kun koira selvästi osaa, mutta joku siinä nyt vaan tökkii.

Metalliesine

Pieni metalliesine löydetty ja ilmaistu

Kaikenlaisen treenailun lisäksi ollaan lenkkeilty ja ulkoiltu paljon. Jäynä tuntuu olevan tyytyväinen pidempiin lenkkeihin ja useisiin eväsretkiin. Myös koirakavereiden kanssa on käyty välillä lenkillä (omistajat turvaväliä pitäen), että Jäynäkin saa oikoa raajojaan kunnolla. Tosin silläkin taitaa olla päiviä, että se toivoisi mun lähtevän aamulla normaalisti töihin, että saisi nukkua rauhassa.

Kaverit

Kaverukset pysäytetty poseeraamaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s