Leo

DSC_5255

Nimi: Gwynion Ciao
Rotu: Bordercollie (rekisteröimätön)
Syntymäaika: 22.4.2009
Korkeus: 60 cm
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: VA0, LTV0
Polvet: 0/0
Silmät: CRD


Leo tuli elämääni 4.1.2010 muutaman mutkan jälkeen. Se on syntynyt Walesissa, josta sen muutti Ylöjärvelle noin 3 kuukauden ikäisenä. Minulle Leo päätyi etsiessään uutta kotia 8,5 kuukauden ikäisenä. Olin halunnut bordercollieta jo pitkään ja ollut useisiin kasvattajiin yhteydessä. Parista pentueesta olin varannut pennunkin alustavasti jo ennen niiden syntymää. Pentuja ei kuitenkaan synny aina tilauksen mukaan ja Leo oli juuri sopiva vastaus valtavaan kuumeeseeni. Olen jälkeenpäin ajatellut, että vaikka rekisteröimättömän koiran ottaminen ei ollut ehkä se kaikista fiksuin päätös, niin Leo tuli minulle kuitenkin jostain hyvästä syystä.

Leo on osoittautunut hyväpäiseksi ja lahjakkaaksi koiraksi lajissa kuin lajissa. Harrastan sen kanssa pelastuskoirahommia ja tokoa. Pelastuskoiraharrastukseen Leo pääsi mukaan heti, kun se tuli minulle. Leo pääsi hälytysryhmään syksyllä 2013 ja se on osoittautunut lahjakkaaksi sekä jäljellä että haussa. Ehkä en itsekään ole tehnyt sen koulutuksessa ainakaan yhtä paljon virheitä kuin Viivin kanssa. Tokoa harrastamme vaihtelevalla innostuksella. Olemme saaneet kasaan TK1:n ja yhden ykköstuloksen avoimesta luokasta. Katsotaan, mihin saakka siinä lajissa päästään.

Leon kanssa on palkitsevaa harrastaa, koska Viivin jälkeen kaikki tuntuu vaan niin helpolta. Toki Leonkin kanssa on ollut haasteita ja tulee varmasti olemaan jatkossakin, mutta kaikki ongelmat ovat kyllä minusta lähtöisin. Vaikka Leo onkin pääasiallinen harrastuskaverini tällä hetkellä, niin sitäkin enemmän se on rakas perheenjäsen. Tuosta häslääjästä ei vaan voi olla tykkäämättä. Hassu korvienpyörittäjä 🙂

Leo menehtyi kesällä 2017. Tarina löytyy täältä.