Saikuti saikuti…

Voi tuota kovan onnen Jäynää 😦 Sille kyllä sattuu ja tapahtuu ihan yhtenään, onneksi ei kuitenkaan nyt mitään isompaa tällä kertaa. Toivottavasti.

Marraskuulla Jäynä oli pari viikkoa saikulla pienen tassuhaavan takia. Se ilmeisesti astui johonkin tosi pieneen lasinsiruun ja anturaan tuli pieni haava. Luonnollisesti siinä kävi vielä niin, että haava parani aluksi hyvin. Sitten eräänä kuraisena ja pimeänä iltana en pimeässä nähnyt, että Jäynän jo hyvin parantuneesta tassusta oli liukunut tassuun sidottu side pois haavan päältä ja kotiin tullessa haava oli täynnä kuraa 😦  Huuhtelin ja puhdistin haavan huolellisesti, eikä haava onneksi tulehtunut. Jokusella päivällä parantuminen taisi viivästyä tämän takia. Aika pienellä kuitenkin päästiin ja ehdittiin vielä pari kertaa treeneihin ennen joulutaukoa.

Mielipaha

Jäynän pahan mielen korva ja paketoitu tassu

No kun joulutauko sitten alkoi olla lopullaan, niin Jäynä yllätti jälleen. Olimme eväsretkellä ihmis- ja koirakaverin kanssa ja siinä koirakaverin kanssa rallatellessaan Jäynä törmäsi puuhun kylki edellä. Sillä tavalla huolella 😦 Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että näimme tapahtuman ja sillä ihmiskaverillani sattuu olemaan pieni käsikäyttöinen laser, jonka sain lainaan jo heti samana iltana. Nyt olen sitten syötellyt Jäynälle tulehduskipulääkettä ja laseroinut kylkeä 2 – 3 kertaa päivässä. Jäynä ei vaikuta kovin kipeältä, mutta kyllä se vähäsen oireilee tuota kylkeään. Ilmeisesti (toivottavasti paranemassa oleva) ruhje vähän kutisee tai kihelmöi, koska Jäynä rapsuttelee kylkeään ajoittain. Laseroidessa Jäynä myös tuntuu aristelevan joitakin kohtia. Onneksi Jäynä kuitenkin näyttää liikkuvan ihan hyvin ja se venyttelee aika paljon. Venyttely tietysti kielii siitä, että jotain tuntemuksia sillä on. Mutta ei ole kuitenkaan niin kipeä, etteikö saisi venyteltyä. Sunnuntaina vien Jäynä hierottavaksi ja käsittelyyn asiantuntijalle. Päädyimme siihen, että laseroin Jäynää itse viikon verran ja annan tulehduskipulääkettä. Näin mahdollinen tulehdus saataisiin ensin pois ja kylki voitaisiin käsitellä paremmin. Parin päivän päästä siis selviää, kävikö meille kuinka pahasti. Toivottasti välittömästi aloitettu hoito olisi auttanut ja selvittäisiin tästä vähällä.

Laser

Mutta näin tällä kertaa. Olemme kuitenkin saaneet lenkkeiltyä aluksi tassu paketissa ja nyt sitten rauhallisesti vain kahdestaan, mutta melkein normaalia elämää kuitenkin. En ole viitsinyt treenailla Jäynän kanssa nyt oikein mitään kotosallakaan, kun en tiedä, onko se kovin kipeä. Onneksi tähän saikkujen väliin meni kätevästi kuitenkin Myytin Pohjanmaan miitti, josta sain hyviä treenivinkkejä tokoon ja tottikseen. Ehdimme tehdä myös muutaman jäljen saikkujen ja lomien välillä. Kunhan kylki on taas kunnossa ja minä saanut lomailtua, niin meillä on ainakin hyvä suunnitelma, mistä jatkamme treenejä 🙂

Myytin

Myytinläiset 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s