Kun ilmoittaudut kokeeseen…

Jotenkin niin tyypillistä. Kun ilmoittaudut viikonloppuna kokeeseen, heti seuraavan maanantain treeneissä esiin pulpahtaa uusi ongelma. Eli valeilmaisut. Ilmeisesti Jäynä keksi, että esineetkin voi oikeastaan ilmaista rullalla. Ja myös esineen hajun. Tai melkein minkä vaan hajun. Tässä on nyt sitten otettu käyttöön PMR-puhelimet, eli maalimies ilmoittaa, kun Jäynä kävi ja otti rullan. Näin en sitten hyväksy mitään muita ilmaisuja. Jäynä ilmaisee kyllä siis maalimiehet hienosti ja korrektisti. Mutta kun se rulla on suussa vähän muutenkin.

Yhden kerran Jäynä kyllä teki ihan loistavan esineilmaisun rullalla. Eli löysi maasta alueen merkkaamiseen käytetyn krepin, otti rullaan suuhun ja toi rullan minulle. Tässä treenissä meillä ei vielä ollut niitä PMR-puhelimia, joten kytkin Jäynän näytölle. Hienosti Jäynä vei minut sinne krepille ja meni maahan erittäin mallikkaasti niin, että esine oli ihan siinä etujalkojen välissä. Palkkasin siitä ilmaisusta, koska se oli ihan selvä, mitä Jäynä halusi minulle kertoa. Ja oikeastaan se olisikin ihan mahtava juttu, jos Jäynä ilmaisisi esineet näin. Noin oikeita etsintöjä ajatellen. Mutta… Ilmeisesti Jäynä ilmaisee myös puissa roikkuvia kreppejä ja niitähän kokeessa riittää, koska alueen rajat on merkattu krepeillä. Ja näyttäisi nyt vähän siltä, että välillä Jäynä ottaa rullaa suuhun ilman mitään näkyvää syytäkin. Kokeeseenhan on nyt alle kaksi viikkoa….

Paikkista

Paikkamakuuta on treenattu

Yritän nyt kuitenkin olla panikoitumatta. Eilisissä treeneissä alueelle oli laitettu muutamia kreppejä puihin roikkumaan, että Jäynä tottuisi niihin. Maaleilla oli PMR-puhelimet ja tiesin, koska Jäynä ilmaisee oikeaa asiaa. Heti alussa tuli yksi valeilmaisu, jota en hyväksynyt. Sen jälkeen löytyi ihminen ja ilmaisu oli hyvä. Sen jälkeen Jäynä juoksi yhden kerran rulla suussa, mutta ei tuonut sitä minulle. Kutsuin Jäynää ja otin rullan pois suusta. Siitä etsiminen jatkui mallikkaasti, Jäynä löysi toisen etsittävän ja ilmaisi sen rullalla kuten kuuluukin. Hieman siinä rullan ottamisessa etsittävän luona oli ollut häslinkiä, mutta itsenäisesti Jäynä kuitenkin päätyi oikeaan ratkaisuun. Toivon kovasti, että tässä on kyseessä vain joku erikoinen välivaihe, joka menee ohi, kun hyväksyn vain oikeat ilmaisut. Ja olisi aika hienoa, jos se menisi ohi parissa viikossa. En sinänsä ole erityisen huolestunut tästä, koska luulen, että tämä menee kyllä ohi. Mutta se nyt tietysti vähän harmittaa, että pitikö tämän tulla nyt juuri tässä ennen koetta, kun kokeen jälkeen olisi koko talvi aikaa säheltää 😉 Jos ongelma ei korjaannu sillä, että jätän väärät ilmaisut hyväksymättä, täytynee tehdä vähän aikaa treenejä irtorullilla, jolloin rullaa ei ole missään muualla kuin maalimiehellä. Eli mulla on kyllä suunnitelma 🙂

Sohvalla

Sohvanvaltaajat

Pesuapuri

Pikkuapuri ❤ Tällä kertaa Viivi osallistui heinäseipäiden pesemiseen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s