Vauhtia riittää

Nyt on päästy Jäynän kanssa jäljestyksessä seuraavalle tasolle… vauhdissa nimittäin. Viimeksi oli 350-metrinen vieraan tekemä jälki, joka ehti vanhentua ehkä sen kolme varttia. Nämä illat nyt jo pimenee niin aikaisin, että jos ei halua pimeässä mennä, niin ei oikein työpäivän jälkeen ehdi vanhentaa jälkeä montaa tuntia. Mieluummin tekisin Jäynän kanssa jo vanhempia jälkiä.

Syyskuu2018

Jäynä nosti tällä kerralla jäljen hienosti ja valitsi myös oikean suunnan. Ja siitä sitten lähdettiin tukka putkella. Pysäyttelin herraa välillä, kun se yritti mennä vähän nokka pystyssä. Ehkä tästä syystä Jäynä meni ensimmäisestä esineestä ohi. Jäynällä oli varmaankin esineestä haju ja minä estelin, kun nenä oli pystyssä. Minusta johtuvasta sähellyksestä johtui siis tämä esineen ohittaminen mielestäni. Jälki oli merkitty pyykkipojilla maastoon ja sekin ehkä aiheutti nenän nostelua välillä. Sanoisin, että tämä liiallinen vauhti aiheutti sitä, että Jäynä ei pysynyt jäljellä hirveän hyvin, vaan joutui etsimään jälkeä monta kertaa. Ja siinä kävi sitä, mistä en oikein tykkää: Jäynä etsi jälkeä juosten. Valtava touhottaminen ja ihan oikeasti juoksuaskelia. Liina kiertyy puiden ja puskien ympärille, kun herra touhottaa. Tein sitten niin, että laitoin Jäynän istumaan, selvitin liinan ja sen jälkeen jatkoimme rauhallisemmin. Tämä sama kävi jäljellä useamman kerran ja vauhti tuntui vaan lisääntyvän koko ajan. Itse jäljestys meni mielestäni suurimmaksi osaksi hyvin ja Jäynällä on todellakin halu jäljestää ja edetä jäljellä. Siitä myös huomaa (ja liinassa tuntee), kun se on jäljellä ja kun se ei ole. Jäljellä oli vain kaksi esinettä, noin 50 metriä alusta ja toinen jäljen lopussa. Halusin nähdä, miten Jäynä jäljestää ihan oikeasti. Viimeisen esineen ilmaisu meni hyvin, siinä ei ole huomautettavaa.

Sanoisin, että tämän jäljen perusteella Jäynälle voisi tehdä jo pidempiäkin jälkiä ihan hyvin. Ehkä myös vanhempia, jos tuo vauhti vähän vähenisi ja tarkkuus lisääntyisi. Vire saisi olla vähän alempana, että työ olisi tarkempaa. Kaiken kaikkiaan tämä oli kuitenkin tosi hyvä harjoitus, jossa suuri osa hommasta meni hyvin, mutta saatiin esiin myös ongelmia. Voisi myös päätellä, että ohjaajan opetustavassa on jotain vikana, jos kerran tässä on tulossa jo toinen koira, joka paahtaa jäljellä hirveää vauhtia. Että ehkäpä tässä on taas syytä katsoa peiliin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s